Bănci și Asigurări

Reuters: CEO-ul grupului UniCredit ar putea demisiona

Federico Ghizzoni a devenit CEO al băncii italiene în toamna anului 2010

Federico Ghizzoni a devenit CEO al băncii italiene în toamna anului 2010

Autor: Claudia Medrega

23.05.2016, 00:04 606

UniCredit Bank, unul dintre cele mai puternice conglomerate bancare europene şi cea mai mare bancă din Italia după active, prezentă şi pe piaţa românească, urmează să opereze schimbări la nivel de management, fiind posibilă inclusiv demisia CEO-ului Federico Ghizzoni, potrivit unor surse citate de Reuters.

Federico Ghizzoni, 60 de ani, un veteran al UniCredit, unde a lucrat mai bine de trei decenii, a devenit CEO al băncii italiene în toamna anului 2010, după debarcarea de la conducerea băncii a lui Alessandro Profumo.

Evoluţia preţului acţiunilor, poziţia de capital şi profitabilitatea redusă a celei mai mari bănci italiene se numără printre criticile acţionarilor nemulţumiţi ai UniCredit. UniCredit ar putea organiza o reuniune a consiliului de administraţie pe 24 mai pentru a ratifica demisia lui Federico Ghizzoni, potrivit Reuters. „Există o probabilitate de 90% ca Ghizzoni să vină la reuniunea boardului după ce îşi va anunţa demisia“, a declarat o sursă, citată de Reuters. O altă sursă susţine că Ghizzoni ar putea să rămână în funcţie până când va fi găsit un successor.

Printre acţionarii UniCredit există susţinători ai ideii ca urmaşul lui Ghizzoni să fie din afara băncii. Andrea Orcel, şeful UBS Investment Bank, Alberto Nagel, şeful Mediobanca, sau Marco Morelli, şeful Merrill Lynch Italia, s-ar afla printre posibilii succesori, conform Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO