Bănci și Asigurări

UniCredit şi Société Générale, posibilă fuziune? Cele două bănci refuză să comenteze

UniCredit şi Société Générale, posibilă fuziune?...

Autor: Mediafax

14.11.2016, 15:52 10604

UniCredit şi Société Générale (SocGen) au refuzat să comenteze discuţiile unei posibile fuziuni, după ce acţiunile lor au crescut pe fondul speculaţiilor privind reunirea într-un singur grup a celor doi giganţi bancari, potrivit Reuters.

Zvonuri în legătură cu o posibilă fuziune între banca franceză şi cea italiană circulă de câţiva ani şi au reapărut după ce Jean-Pierre Mustier, un fost şef al băncii SocGen, a fost numit în iulie 2016 la conducerea UniCredit.

Luni, agenţia de presă italiană Ansa susţinea că există discuţii despre o posibilă fuziune pe pieţele financiare.

„Sunt speculaţii de piaţă pe care banca nu intenţionează să le comenteze”, declara un purtător de cuvânt al UniCredit când a fost întrebat despre zvonuri. De asemenea, Société Générale a refuzat să comenteze, relatează Reuters.

O sursă din cadrul UniCredit a declarat pentru Reuters că o serie de manageri ai băncii cred că numirea lui Mustier reprezintă sfârşitul jocului între cei doi jucători de pe piaţă.

Alte două surse apropiate de situaţie au declarat că o fuziune între cele două bănci este puţin probabilă, din cauza restricţiilor şi a actelor normative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO