Bănci și Asigurări

Revine ofensiva creditării, dar pe dobânzi în creştere. BCR : Avem clienţi noi, studenţi şi pensionari

Revine ofensiva creditării, dar pe dobânzi în...

Autor: Anelis Baciu

25.09.2017, 00:07 1870

BCR, cea mai mare bancă locală după active, a acordat credite noi în valoare de 5,7 mld. lei, echivalentul a 1,3 mld. euro în intervalul ianuarie-august al acestui an. În condiţiile în care ritmul creditării se păstrează banca va închide anul cu un volum al finanţărilor noi de aproximativ 9 mld. lei.

„Credităm clienţi noi. Vin generaţii din urmă, studenţi, care devin bancabili din primul an de studenţie. Avem totodată clienţi din rândul pensionarilor care apelează la credite bancare pentru a-şi îmbunătăţii confortul locativ“, a spus Dana Demetrian, vicepreşedinte BCR responsabil pe zona de retail. Băncile au reluat în acest an ofensiva împrumuturilor, după o perioadă în care creditarea a fost modestă, crescând cu ritmuri de 1-3% anual. 

Însă, revirimentul apare în contextul în care dobânzile au revenit pe creştere. Indicatorul ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează dobânzile la cele mai multe credite de consum în lei, a depăşit pragul de 1%, urcând vineri până la 1,09%. Iar estimările indică ascensiunea în continuare a creşterii dobânzilor. Structura finanţărilor noi acordate de BCR până în luna august este echilibrată. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO