Reza Baqir, şeful misiunii FMI, estimează pentru anul acesta un deficitul bugetar de 3,7 % din PIB: „Nu mai există loc de reduceri de taxe şi impozite ”

17 mar 2017 Autor: Roana Rotaru

Reza Baqir, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), preconizează că anul acesta România va înregistra un deficit bugetar de 3,7 % din PIB, atenţionând Guvernul că nu mai există loc de reduceri de taxe şi impozite dacă se doreşte ca bugetul României să rămână flexibil la eventualele şocuri economice ce pot apărea.

„Pentru anul acesta estimăm că, dacă nu se mai iau alte măsuri în afară de cele incluse deja în buget, deficitul bugetar va fi de 3,7 % din PIB. (...) Tăierile succesive de taxe, creşterile succesive de salarii şi pensii, toate din bani publici, au făcut ca structura bugetului să fie mai mai puţin flexibilă în a face faţă şocurilor ce pot apărea. E uşor să cobori taxele, dar e foarte greu să le creşti.  La fel, e mai uşor să creşti salariile decât să le reduci. Din punctul nostru de vedere nu mai există loc alte reduceri de taxe şi impozite dacă ne dorim să păstrăm o flexibilitate a bugetului” , a spus şeful misiunii FMI în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc astăzi la sediul BNR.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
fmi
, deficit bugetar
, pib
, misiune
, refuz
, sef
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide