Bănci și Asigurări

Rezervele valutare la BNR au crescut în iulie cu mai mult de 1 miliard de euro

Rezervele valutare la BNR au crescut în iulie cu mai...

Autor: Ovidiu Tempea

01.08.2013, 14:05 533

Potrivit datelor publicate de BNR, în iulie au fost înregistrate intrări la rezervele valutare de 1,83 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi altele.

MFP a atras în iulie 336,5 milioane euro de pe piaţa locală, prin obligaţiuni cu scadenţa la trei ani, suma fiind de peste două ori mai mare decât valoarea anunţată iniţial.

În aceeaşi perioadă, BNR a contabilizat ieşiri de 787 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,34 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 iulie 2013 au fost de 36,7 miliarde euro, faţă de 35,38 miliarde euro la 30 iunie 2013.

Plăţile scadente în luna august 2013 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 1,63 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO