Bănci și Asigurări

Rezultate financiare formidabile pentru banca centrală elveţiană

Rezultate financiare formidabile pentru banca centrală...

Autor: Catalina Apostoiu

28.04.2017, 00:00 793

Vreţi acţiuni cu adevărat sigure? V-aţi putea gândi atunci la o participaţie la Banca Elveţiei, scrie Wall Street Journal. 

Acţiunile uneia dintre puţinele bănci centrale tranzacţionate public au avansat cu peste 50% în ultimul an. Cu un dividend mic, fix şi o ofertă limitată, acţiunile băncii se tranzacţionează mai degrabă ca nişte obligaţiuni sau suveniruri. Acestea devin astfel o alternativă atractivă la depozite şi obligaţiuni.

Banca centrală elveţiană a înregistrat un profit de 7,9 mld. franci elveţieni (7,95 mld. dolari) în T1/2017, graţie câştigurilor legate de uriaşele rezerve valutare acumulate în timpul campaniei de depreciere a monedei locale, potrivit Reuters.

Banca a generat un profit de 5,3 mld. franci din rezervele valutare, care au urcat la 683,18 mld. franci la sfârşitul lunii martie, o cifră ce depăşeşte PIB-ul ţării.

Banca a realizat de asemenea un profit de 2,2 mld. franci din creşterea valorii aurului pe care-l deţine, şi 466,4 mil. franci din dobânzile negative percepute pe conturile de depozite la vedere deţinute pentru băncile comerciale. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO