Bănci și Asigurări

ROBOR la trei şi nouă luni stagnează. Pentru scadenţele de şase şi 12 luni continuă creşterea

ROBOR la trei şi nouă luni stagnează. Pentru...

Autor: Mediafax

16.07.2018, 00:03 216

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a stagnat şi vineri la valoarea de 3,35%, cât a fost miercuri şi joi, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR).

Indicele ROBOR la şase luni, utilizat în special pentru calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut însă, uşor la valoarea de 3,47%, de la 3,46%. În schimb, indicele ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a stagnat la 3,51%.

Iar indicele ROBOR la 12 luni a crescut la 3,56%, de la nivelul de 3,55% înregistrat joi. ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO