Bănci și Asigurări

Românii au făcut cumpărături cu cardul în străinătate de 3,5 mld. lei în S1 2017, de două ori mai mult decât străinii în România

Românii plătesc mai mult cu cardul în străinătate decât străinii în România, însă străinii retrag sume mai mari de la bancomatele locale.

Românii plătesc mai mult cu cardul în străinătate decât străinii în România, însă străinii retrag sume mai mari de la bancomatele locale.

Autor: Anelis Baciu

22.09.2017, 00:00 92

♦ La finalul lunii iunie a acestui an, băncile locale aveau în portofolii aproximativ 16 milioane de carduri, însă doar 12,4 milioane de carduri erau active, adică sunt folosite în mod frecvent de deţinători.

Românii care au călătorit în străinătate au efectuat plăţi cu cardul în valoare de 3,5 miliarde de lei în prima jumătate a acestui an, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR. Astfel, valoarea medie lunară plăţilor efectuate de români la POS-urile din străinătate a fost de 578 mi­lioane de lei, cu 92 milioane de lei mai mult decât în intervalul ianuarie-iunie 2016.

Pe de altă parte, plăţile efectuate de străini cu cardul la comercianţii din România sunt de două ori mai mici. La fi­nalul lunii iunie acestea cumulau 1,7 mi­­liarde de lei, în creştere cu 23% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO