Bănci și Asigurări

Românii au lăsat în grija băncilor plata unor facturi şi rate lunare în valoare de 10,9 mld. lei în 2017, de opt ori mai mult decât în urmă cu zece ani

Românii au lăsat în grija băncilor plata unor facturi...

Autor: Anelis Baciu

25.09.2018, 00:07 536

Anul trecut au fost efectuate 11,5 milioane de tranzacţii de debitare directă, cu 6,5% mai mult decât în 2016. Valoarea medie a unei tranzacţii a fost de 948 lei, faţă de 805 lei în anul anterior.

Băncile locale au înregistrat tranzacţii de debitare direct, în principal plăţi de facturi şi rate lunare la credite, în valoare de 10,9 miliarde de lei (2,3 mld. euro) anul trecut, un nivel de circa opt ori mai mare decât în urmă cu zece ani, potrivit datelor agregate de BNR. 

Faţă de anul trecut, valoarea tranzacţiilor de debitare directă s-a majorat cu circa 28%. 

Debitarea directă presupune plata automată a anumitor sume dintr-un cont curent confrom unui acord prealabil încheiat între consumator şi bancă, cel mai des întâlnite fiind plăţile facturilor de utilităţi, a primelor de asigurare sau ale ratelor la credite. De regulă acest serviciu este oferit în mod gratuit de bănci. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO