Bănci și Asigurări

Românii au transferat în primele trei luni peste 20 mil.euro prin TransferGo, dublu faţă de anul trecut

Românii au transferat în primele trei luni peste 20...

Autor: Roxana Rosu

26.04.2018, 16:46 383

Românii au transferat în primele trei luni ale anului peste 20 de milioane de euro din şi spre ţară prin intermediul TransferGo, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, 65% dintre transferuri fiind făcute pe telefonul mobil.

Dacă în primele trei luni ale anului trecut, 19% din totalul tranzacţiilor către şi dinspre România au fost efectuate prin intermediul aplicaţiei mobile, procentul a crescut la 65% pentru aceeaşi perioadă a lui 2018.

Compania a lansat în aprilie serviciul de plată prin intermediul cardului pentru utilizatorii din România. Până acum, transferurile efectuate dinspre România spre alte teritorii se efectuau prin intermediul transferurilor bancare, proces care nu permitea transferurile instante.

„Ne bucurăm să lansăm noi servicii care facilitează accesul la transferuri cât mai rapide şi la costuri avantajoase pentru clienţii noştri din România. Aliniem astfel serviciile disponibile aici cu cele disponibile la nivel global şi plănuim ca în perioada următoare să dezvoltăm cât mai mult reţeaua ţărilor în care serviciile TransferGo sunt disponibile.” a declarat Marius Nedelcu, Country Manager TransferGo România.

De la lansarea serviciilor rapide, la începutul acestei luni, până acum, peste 50% din total transferurilor au fost efectuate prin intermediul cardurilor, iar compania se aşteaptă ca acest procent să crească în următoarea perioadă.

Un studiu realizat în 2017 a arătat că peste 85% dintre români preferă să efectueze plăţi prin intermediul cardului, valoarea acestor plăţi crescând cu peste 30% faţă de 2016.

TransferGo oferă servicii rapide şi la costuri mici, atât personelor fizice, cât şi companiilor. Serviciul online a câştigat încrederea a peste 400.000 de consumatori, ajungând la 2 milioane de transferuri internaţionale între 46 de ţări. Clienţii TransferGo au reuşit astfel să economisească un total de peste 20 milioane de euro, comparativ cu alte instrumente disponibile pe piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO