Bănci și Asigurări

Românii încep să cumpere asigurări de viaţă. Vânzările de poliţe de viaţă au făcut un salt spectaculos de 40% în primul trimestru

Românii încep să cumpere asigurări de viaţă....

Autor: Anelis Baciu

02.08.2017, 00:07 1072

Piaţa asigurărilor de viaţă a bifat în intervalul ianuarie - martie al acestui an cel mai bun prim trimestru din ultimii zece ani, în condiţiile în care primele brute subscrise au crescut cu 43%, până la 538,4 mil. lei (120 mil. euro), potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Ritmul de creştere este spectaculos dat fiind că piaţa a avansat într-un ritm consecvent de 6-7% în ultima perioadă. Evoluţia din primul trimestru arată că după creşterea salariilor românii încep să se intereseze şi de asigurările facultative. Dezgheţarea vânzărilor de asigurări de viaţă a înteţit concurenţa din piaţă, iar mişcările în clasament nu au întârziat să apară. Cu toate că şi-a conservat poziţia de lider, NN Asigurări de Viaţă a pierdut semnificativ cotă de piaţă în detrimentul BCR Asigurări de Viaţă.

Dacă la finalul anului trecut NN controla aproape 40% din primele totale subscrise, la finalul primului trimestru din acest an asigurătorul a ajuns la 33% cotă de piaţă. Practic, în doar trei luni şapte puncte procentuale din cota de piaţă a olandezilor de la NN au fost şterse. Pe de altă parte, BCR Asigurări de Viaţă, companie controlată de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a câştigat aproape şase puncte procentuale, cota de piaţa urcând de la 15% la circa 21%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO