Bănci și Asigurări

Românii plătesc cu cardul la primul POS dintr-o piaţă de zarzavaturi din Capitală

Românii plătesc cu cardul la primul POS dintr-o piaţă...

Autor: Liviu Popescu

15.12.2015, 00:00 258

Deţinătorii de carduri vor putea plăti cu cardul pentru legumele, fructele şi verdeţurile cumpărate din Piaţa Hala Traian din sectorul 2 al Capitalei, după ce în această locaţie a fost instalat primul POS dintr-o piaţă din România, potrivit unui comunicat remis de MasterCard. În 2015, românii au utilizat de patru ori mai puţin cardurile pentru a efectua plăţi la comercianţi comparativ cu media Uniunii Europene.

Anul trecut, au fost efectuate, în medie, 14 tranzacţii de plată pe fiecare card emis de băncile locale, comparativ cu o medie europeană de 60 de tranzacţii.

„Experimentul «piaţa» a pornit ca un proiect-pilot, însă reacţiile pozitive au condus la implementarea permanentă a unui POS într-o piaţă, devenind astfel o realitate şi un lucru normal pentru cumpărătorii de la Piaţa Traian“, a declarat în comunicat Cosmin Vladimirescu, general manager al MasterCard pentru România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO