Bănci și Asigurări

Românii "se bat" pe fiecare centimetru de apartament. Directorul Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM: Aproape 40% din fondurile pentru Prima Casă deja au fost epuizate

Românii "se bat" pe fiecare centimetru de apartament....

Autor: Adriana Mit

03.05.2018, 11:41 905

Aproape 40% din fondul de 2 miliarde lei alocat Programului Prima Casă pe anul 2018 a fost epuizat, a declarat joi, la TImişoara, Alexandru Petrescu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Astfel, până în prezent au fost cheltuiţi 800 de milioane de lei.

“Circa 800 de milioane de lei din cele două miliarde de lei alocate pe anul 2018 prin Prima Casă au fost deja epuizate. Putem spune că aproape 40% din fondul anual este deja epuizat. Doar în Regiunea Vest au fost circa 376 de unităţi locative garantate de către Fond, în valoare de aproape 38 de milioane de lei”, a declarat Alexandru Petrescu.

Potrivit directorului general al FNGCIMM, dacă anul trecut, Programul Prima Casă a avut alocată suma de 2,5 miliarde de lei, în acest an, precum şi în 2019 şi 2020, fondul anual va fi de două miliarde de lei. În anul 2021, suma va scădea la 1,5 miliarde de lei.

“Programul se bucură de succes şi în continuare, iar în funcţie de strategia Ministrului de Finanţe, programul probabil va continua şi dincolo de 2021, data limită la care ar trebui să se oprească, conform strategiei actuale. Rămâne să vedem, o dată ce ne apropiem de anul 2021, cum va arăta profilul economic al României şi societăţii româneşti”, a conchis Alexandru Petrescu.

Directorul general al FNGCIMM a participat, joi, la Timişoara, la o conferinţă regională cu tema “Soluţii de finanţare şi garantare a proiectelor de investiţii pentru întreprinderi mici şi mijlocii”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO