Bănci și Asigurări

Romanii vor putea cumpara aur cu kilogramul

Romanii vor putea cumpara aur cu kilogramul

Piraeus va vinde aurul sub forma de lingouri, cele 20 de unitati implicate in acest proiect fiind distribuite la nivel regional.

05.10.2009, 23:13 902

Piraeus Bank, unul dintre jucatorii cu o crestere rapida peretail in anii trecuti, incepe de saptamana aceasta sa vanda aurclientilor prin 20 dintre cele 180 de unitati teritoriale pe carele opereaza. In prezent, nicio alta banca comerciala nu vinde aurclientilor, desi plasamentele in metale pretioase sunt consideratefoarte sigure, iar in perioada de criza au adus si randamenteconsistente investitorilor. Doar BCR ofera servicii de cumparare deaur de la clientela, de asemenea printr-un numar redus de unitati.La cursul BNR, gramul de aur valora ieri 94,17 lei, cu 26% mai multdecat in urma cu un an, cand criza financiara internationala alovit in plin si piata romaneasca. Spre comparatie, indicele BET,cel mai reprezentativ al Bursei de la Bucuresti, este acum mai joscu 5% fata de octombrie anul trecut. Un depozit bancar in lei ar fiadus o dobanda de cel mult 15% pe an. Piraeus va vinde aurul subforma de lingouri, cele 20 de unitati implicate in acest proiectfiind distribuite la nivel regional. Si BNR ofera populatieiposibilitatea de a cumpara aur, insa doar sub forma de monede, incadrul unor emisiuni numismatice de tiraje foarte reduse. Astfel,valoarea monedelor ajunge sa se dubleze in doar cateva zile pepiata secundara, fiind foarte cautate de colectionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO