Bănci și Asigurări

S-a schimbat liderul. Top 100 cele mai valoroase companii din România. Hidroelectrica devine pentru prima dată cea mai valoroasă companie din România, devansând OMV Petrom

S-a schimbat liderul. Top 100 cele mai valoroase companii...

Autor: Dana Ciriperu

25.11.2016, 00:08 18632

Hidroelectrica, cel mai mare pro­ducător de energie din Ro­mânia, a fost evaluat anul acesta la 2,9 miliarde de euro (13,1 mld. lei), în creştere cu 16% faţă de 2015. Cu acest rezultat, compania de stat, care în iunie anul acesta a ieşit din insolvenţă, a devenit pentru prima dată cea mai valoroasă companie din România.

Topul din acest an mai vine cu o premie­ră: pentru prima dată nicio companie locală nu mai reuşeşte să atingă pragul de evaluare de 3 mld. euro.

Podiumul este completat de OMV Petrom şi Orange, prima evaluată la 2,84 mld. euro potrivit capitalizării sale bursiere, în scădere cu 31% faţă de anul trecut, în timp ce Orange a fost evaluată la 2,35 mld. euro, un minus de 2%, arată datele din Anuarul Top 100 cele mai valoroase companii din România realizat de Ziarul Financiar împreună cu BT Capital Partners. Pentru companiile listate a fost luată în calcul capitalizarea bursieră de la 1 noiembrie 2016, iar pentru firmele necotate s-au folosit indicatorii financiari din 2015, care se regăsesc în bilanţurile depuse de companii.

În top zece doar două companii – Telekom România şi Banca Transilvania – şi-au păstrat po­ziţiile, şapte au făcut schimb de locuri, în timp ce BCR a reintrat în top zece.

Cele mai valoroase 100 de companii din Ro­mânia au fost evaluate în acest an la 60,5 mld. euro, în creştere cu 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO