Bănci și Asigurări

Şase din cele mai mari zece bănci au redus avansul la creditele ipotecare. Banca Transilvania revine la avans de 15% la ipotecarele în lei pentru prima locuinţă

Şase din cele mai mari zece bănci au redus avansul la...

Autor: Claudia Medrega

02.11.2016, 00:05 1069

Banca Transilvania a decis să reducă avansul la 15%din preţul imobilului achiziţionat pentru creditele în lei care au ca destinaţie achiziţionarea primei locuinţe. Iar pentru orice altă situaţie, avansul începe de la 20%, stabilit în funcţie de tipul garanţiei şi moneda creditului.

 
Decizia vine după ce în luna mai Banca Transilvania anunţa că majorează avansul pentru creditele ipotecare, atât la lei, cât şi la euro, în contextul apariţiei legii privind darea în plată a imobilelor. Astfel, avansul standard pentru creditele ipotecare în lei a fost majorat atunci la 25%, iar pentru euro la 30%. Pentru a permite accesul la finanţare al persoanelor care îşi achiziţionează prima locuinţă, pentru împrumu­turile în lei de până la 125.000 euro, care au ca destinaţie achiziţionarea unui imobil, avansul necesar a fost stabilit la 20%.
 
În prezent, şase din cele mai mari zece institu­ţii de credit - BCR, BRD, Banca Transilvania, UniCredit, CEC Bank şi Bancpost - au redus avansul minim la creditele ipotecare standard, în timp ce din rândul băncilor de talie medie şi mică doar grecii de la Piraeus au acţionat similar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO