Bănci și Asigurări

Scăderea bilanţului Bancpost a încetinit: banca a încheiat anul trecut cu active de 11,6 mld. lei

Scăderea bilanţului Bancpost a încetinit: banca a...

Autor: Liviu Popescu

25.06.2015, 00:00 819

Bancpost, subsidiara locală a grupului elen cu acelaşi nume, a încheiat anul trecut cu active de 11,6 miliarde de lei (2,6 miliarde de euro), în scădere cu circa 200 de milioane de lei faţă de anul precedent, ceea ce poziţiona instituţia de credit cu acţionariat elen pe poziţia a zecea a sistemului bancar, cu o cotă de piaţă de 3,3%. Scăderea activelor din ultimii doi ani este de 600 mil. lei, ceea ce înseamnă că procesul de subţiere a bilanţului a încetinit în 2014. Bancpost a pierdut 1,5 puncte procentuale din cota de piaţă în perioada de criză şi a scăzut două poziţii în clasamentul băncilor, ceea ce a atras după sine un proces dur de restructurare în urma căruia jumătate din reţeaua de sucursale a fost închisă. Restructurarea a început să-şi facă efectele, în primul trimestru din acest an banca revenind pe profit după pierderi de sute de milioane de lei între 2009 şi 2014. Profitul net din primul trimestru a fost de 25 mil. lei.

George Georgakopoulos, care conduce de la finele anului trecut Bancpost, declara recent că procesul de restructurare s-a încheiat şi că instituţia de credit se concentrează pe activitatea de creditare şi atragere de depozite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO