Bănci și Asigurări

Scăderi prelungite pe acţiunile băncilor greceşti, cu operaţiuni şi în România

Scăderi prelungite pe acţiunile băncilor greceşti, cu...

Autor: Roxana Pricop

27.01.2015, 11:44 718

Acţiunile principalelor bănci greceşti Alpha Bank, Piraeus şi National Bank of Greece, tranzacţionate pe bursa din Atena, au deschis şedinţa de marţi în scădere cu până la 5,5%, după ce ieri au pierdut până la 11% din valoare, în urma câştigării alegerilor parlamentare din Grecia de către partidul Syriza, care doreşte restructurarea datoriei naţionale.

Principalul indice al bursei de la Atena a deschis şedinţa de marţi cu o scădere de 1,39%, în timp ce acţiunile Alpha Bank scădeau cu 3%, titlurile Piraeus Bank aveau un minus de 1%, iar acţiunile National Bank of Greece, care deţine pe piaţa locală Banca Românească, raportau un minus de 5,5%.

Syriza promovează o politică anti-austeritate, liderul partidului dorind o restructurare a datoriei suverane a Greciei, care, în prezent, reprezintă 177% din PIB şi se ridică la peste 312 miliarde de euro.

La Bucureşti, indicii bursieri au deschis şedinţa în stagnare, acţiunile bancare (BRD, Banca Transilvania şi Banca Comercială Carpatica) raportând scăderi uşoare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO