Bănci și Asigurări

Scandalul RCA: Parlamentarii se întreabă acum cum îşi stabilesc şefii instituţiilor de supraveghere financiară ei înşişi salariile şi pachetele compensatorii

Scandalul RCA: Parlamentarii se întreabă acum cum îşi...

Autor: Anelis Baciu, Adelina Mihai

26.10.2016, 00:06 1549

Probabila demitere a preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Mişu Negriţoiu, acuzat luni în Parlament de proasta funcţionare a pieţei asigurărilor care a dus la măsuri administrative de limitare a tarifelor la poliţele auto obligatorii (RCA), a adus în discuţie modul de stabilire a salariilor şi a pachetelor compensatorii în cadrul instituţiilor de supraveghere financiară.

Deputatul PNL Andreea Paul afirmă că în caz de demitere, Mişu Negriţoiu va primi 8 salarii compensatorii, adică o sumă totală de 104.000 de euro. Ea susţine că tocmai dorinţa de a încasa acest pachet substanţial de exit, pe care l-a aprobat în Consiliu chiar Negriţoiu, îl determină pe şeful ASF să nu îşi dea demisia.

În toată această discuţie pe tema salariului şi a pachetului de exit al lui Mişu Negriţoiu şi a refuzului acestuia de a demisiona se pune întrebarea cum se stabilesc salariile şi pachetele compensatorii ale conducătorilor instituţiilor de supraveghere financiară precum ASF  în condiţiile în care şefii acestora sunt practic propriii angajatori. Astfel, membrii Consiliului ASF stabilesc condiţiile de salarizare, de muncă şi de compensaţii nu numai pentru angajaţii ASF, ci şi pentru ei înşişi. Cu alte cuvinte, sunt şi angajaţi, şi reprezentanţi ai angajatorului în acelaşi timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO