Bănci și Asigurări

Schimbare de trend. Randamentele la titlurile de stat au scăzut în aprilie pentru majoritatea scadenţelor după ascensiunea din primul trimestru

Schimbare de trend. Randamentele la titlurile de stat au...

Autor: Claudia Medrega

02.05.2017, 00:07 408

Randamentele medii la titlurile de stat au fost în aprilie în scă­dere pentru majoritatea sca­den­ţelor, inversându-se astfel tendinţa ascendentă vi­zi­bilă în primul trimestru din acest an. Cea mai mare scădere se remarcă în cazul randa­mentului la obligaţiunile pe trei ani şi pe cinci ani.

În cazul certificatelor de trezorerie cu maturitatea de şase luni randamentul mediu a staţionat în aprilie la 0,71%, în timp ce la titlurile cu scadenţa de un an a coborât la 0,9% după ce la finele primului trimestru ran­damentul se apropiase de pragul de 1%, po­trivit datelor centralizate de Ministerul Finanţelor.

Pentru obligaţiunile cu maturitatea de trei ani randamentul mediu a coborât sub pra­gul de 2%, ajungând în aprilie la 1,98%. Anul trecut, randamentul pentru această scadenţă a fost sub 2%, coborând până la un mi­nim de 1,39% în octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO