Schimbare istorică. Banca Transilvania a urcat pe locul doi în topul băncilor pe 2016, depăşind BRD-SocGen

16 feb 2017 Autor: Claudia Medrega

Banca Transilvania a depăşit BRD-SocGen în topul celor mai mari bănci de pe piaţa locală după active, ur­când anul trecut pe locul doi, o poziţie ca­re a fost ocupată tradiţional până în 2015 de instituţia de credit cu capital francez.
 
Dacă în 2008 activele BRD-SocGen erau de 49 mld. lei, cu circa 30 mld. lei peste nivelul activelor Băncii Tran­sil­va­nia, anul trecut ban­ca din Cluj a de­păşit cu 1 mld. lei ac­tivele BRD.
 
Ban­ca Transil­va­nia a raportat pen­tru anul 2016 ac­tive de 51,77 mld. lei, la nivel indivi­dual, în timp ce ban­ca româ­neas­că cu capital fran­cez BRD-SocGen a avut active de 50,66 mld. lei.
 
Pe o piaţă a cre­di­tu­lui care a fost mar­ca­tă de le­tar­gie în pri­mii ani de criză şi a dat sem­ne de re­dre­sa­re în special în ulti­mii doi ani, băncile care au fă­cut achi­zi­ţii, dar şi cele care au vân­dut mai mul­te cre­dite noi au pu­tut să se deli­miteze, în­re­gis­trând creş­teri vizi­bile la ni­ve­lul cote­lor de piaţă după active.
 
Anii de criză de după 2008 au făcut diferenţa în­tre cele două bănci.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.02.2017

 
Cuvinte cheie:
banca transilvania
, banci
, brd-socgen
, top
, schimbare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide