Bănci și Asigurări

Secretarul Trezoreriei din SUA, omul care se ocupă de finanţele celei mai puternice economii din lume, promite cele mai mari taieri de taxe din istoria Statelor Unite, spre disperarea congresului şi extazul lui Trump

Secretarul Trezoreriei din SUA, omul care se ocupă de...

Autor: Andreea Necula

26.04.2017, 21:43 579

Sistemul fiscal din SUA urmează a fi revizuit, la propunerea secretarului american Steven Mnuchin, care promite a fi unul competitiv.

Mnuchin a afirmat că administraţia se află pe aceaşi lungime de undă cu republicanii din congres, asta după ce a informat că planul fiscal al lui Donald Trump va fi lansat în această după-amiază la Washington.

Secretarul trezoreriei nu a putut garanta că pachetul de reforme fiscale ar fi unul neutru din punct de vedere al veniturilor, în consecinţă, şi permanent aşa cum domnul Ryan ar fi căutat să-l săvârşească.

”Scopul este să rămână permanent. Dacă îl vom păstra timp de 10 ani, este mult mai bine în comparaţie cu nimic”, a spus Mnuchin la un eveniment de la Washington.

”Ne dorim simplificarea sistemul perfonal de taxe, să micşorăm taxele şi să contribuim la o creştere economică. O să fie cea mai mare reducere fiscală şi cea mai mare reformă fiscală din istoria Americii! ”, a mai completat secretarul Trezoreriei din SUA.

Preşedintele american Donald Trump a cerut administraţiei să creeze un plan pentru a tăia impozitul pentru firme la 15%, scrie WSJ. Trump, care se pregăteşte să anunţe miercuri schimbările, a spus că este mai important pentru el să îşi îndeplinească promisiunile legate de reforma fiscală semnificativă, chiar dacă aceasta va creşte deficitul bugetar.  

Planul ar urma să întâmpine rezistenţă din partea congresului, care sunt îngrijoraţi legat de impactul unei asemenea relaxări fiscale. Aproximativ fiecare punct procentual redus din impozit ar putea reduce bugetul federal cu 100 de miliarde de dolari pe următorii 10 ani. Reducerea taxei de la 35% cât e în prezent, la 15%, ar putea costa SUA 2.000 de miliarde de dolari în următorii 10 ani, potrivit comitetului congresional.

Republicanii speră să folosească o procedură cunoscută drept ”recnciliere”, care ar urma să permit ca legislaţia să treacă cu o majoritate de 51 de voturi în Senat, în loc de 60 cât era normal. Sub această lege, schimbările nu pot creşte deficitul pe o perioadă mai mare de 10 ani. Astfel, dacă o relaxare fiscală finanţată din deficit este adoptată prin reconciliere, proviziunile ar expira după un deceniu.   

Preşedintele speră să crească investiţiile de business odată cu reducerea impozitului pe profit. Totuşi, schimbările care nu sunt permanente ar putea să submineze raţionamentul său. ”Busiuness-urile iau decizii pe termen lung când vine vorba de capital. Oamenii decid să se mute din SUA, şi au nevoie de un cod fiscal stabil”, a spus Gary Cohn, directorul Consiliului Naţional Economic. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO