Bănci și Asigurări

Şefi noi peste jumătate din piaţa asigurărilor de viaţă: doi români înlocuiţi cu doi străini

Anna Grzelonka l-a înlocuit pe Marius Popescu la conducerea NN Asigurări

Anna Grzelonka l-a înlocuit pe Marius Popescu la conducerea NN Asigurări

Autor: Anelis Baciu

20.06.2017, 00:05 659
NN Asigurări şi BCR Viaţă, companii care controlează peste jumătate din primele brute subscrise în piaţa asigurărilor de viaţă, au anunţat recent schimbări la nivelul conducerii executive, directorii generali în cazul ambelor companii fiind înlocuiţi cu doi străini.
 
Grupul olandez NN, care deţine cea mai ma­re companie de asigurări de viaţă din România cu o cotă de piaţă de circa 40% la finalul anului trecut, a anunţat în luna fe­­brua­­rie a acestui an promo­va­rea directorului general Marius Popescu pe poziţia de CEO în cadrul diviziei din Tur­cia. Marius Popescu a condus vre­­me de trei ani afacerile loca­le pe segmentul asigură­ri­lor de viaţă ale olandezilor. În vreme ce transferul lui Marius Po­pes­cu a fost anunţat în fe­bruarie, înlocuitoarea sa Anna Grzelonka a fost anun­ţată abia la finalul lunii mai, urmând ca preluarea efectivă a res­pon­sabilităţilor să aibă loc la 1 iu­lie. Înainte de a fi numită la con­ducerea companiei din Ro­mâ­nia, Anna Grzelonka a fost director de operaţiuni în cadrul diviziei NN din Polonia.
 
Anna Grzelonska lucrează în cadrul grupului olandez NN din 2008, ocupând poziţia de director de marketing şi comu­nicare şi având responsabilităţi în aria comercială până în anul 2014, când a fost numită direc­tor de operaţiuni al companiei Nationale Nederlanden din Polonia.
 
Potrivit afirmaţiilor repre­zen­tanţilor NN, noua şefă a companiei din România a avut un rol-cheie în repoziţionarea NN pe segmentul de banc-assurance în Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO