Bănci și Asigurări

Şeful Asirom despre inspecţia ASF: A fost un control complex, dar nu s-a discutat despre o deficienţă similară cu Astra/Carpatica

Şeful Asirom despre inspecţia ASF: A fost un control...

Autor: Anelis Baciu

18.01.2017, 00:05 463
Juraj Lelkes, preşedintele Asirom, a do­ua cea mai mare companie de asigurări din piaţa locală, admite că firma pe care o con­­duce a fost atent investigată de Auto­ri­tatea de Supraveghere Financiară (ASF) timp de două luni şi jumătăte pe parcursul anului trecut, însă spune că în niciun punct al ve­rificării nu s-a pus problema unor deficienţe similare cu cele remarcate la companiile fali­mentare Astra Asigurări şi Carpatica Asig.
 
Controlul derulat de ASF între 5 sep­tembrie şi 17 noiembrie 2016 a vizat modul în care Asirom a instrumentat dosarele de daună pe liniile auto RCA şi CASCO, a calculat şi a înregistrat rezerva de daună.
 
Verificarea s-a finalizat cu amendarea Asirom cu suma de 200.000 de lei, precum şi a trei membri ai directoratului, inclusiv a preşedintelui Juraj Lelkes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO