Bănci și Asigurări

Şeful Băncii Carpatica despre cooptarea unui investitor strategic: În scurt timp, acţionarii băncii vor analiza şi vor decide în acest sens

Johan Gabriels, CEO al Băncii Carpatica, şi omul de afacerid in Sibiu Ilie Carabulea, principalul acţionar

Johan Gabriels, CEO al Băncii Carpatica, şi omul de afacerid in Sibiu Ilie Carabulea, principalul acţionar

Autor: Roxana Pricop

03.11.2014, 00:06 647
Conducerea executivă a Băncii Comerciale Carpatica (BCC) susţine că a făcut progrese „importante“ în direcţia identifi­cării de investitori strategici şi că în scurt timp acţionarii băncii vor analiza şi vor lua o decizie în acest sens.
 
Acţionarii băncii cu drept de vot au aprobat în 10 aprilie propunerea managerilor de a analiza oportunitatea unei fuziuni a instituţiei de credit.
 
În luna august, agenţia de presă Mediafax a anunţat, citând surse din piaţă, că fondul de investiţii JC Flowers, înfiinţat de un fost partener şi executiv la Goldman Sachs, concurează cu AnaCap şi Axxess Capital pentru a intra în acţionariatul Băncii Comerciale Carpatica.
 
De la începutul anului, acţiunile băncii au crescut cu 18%, alimentate în principal de informaţiile din piaţă privind o posibilă preluare.
 
În iulie, patru investitori ar fi primit accesul la camera de date a instituţiei de credit. Banca are în prezent o capitalizare de 251,7 milioane de lei (57 milioane de euro). Carpatica dispunea de active de 3,29 miliarde de lei la 30 septembrie 2014, care o poziţionează pe locul 20 în piaţă.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO