Bănci și Asigurări

Şeful Bancpost: Este greu de spus când se va finaliza procesul de vânzare a băncii. Cerinţele din sfera reglementării iau cel mai mult timp

Filippos Karamanolis, preşedinte executiv al Bancpost: Procesul care a fost demarat la începutul acestui an de este dirijat în principal de la Atena.

Filippos Karamanolis, preşedinte executiv al Bancpost: Procesul care a fost demarat la începutul acestui an de este dirijat în principal de la Atena.

Autor: Anelis Baciu

23.06.2017, 00:05 2483
Filippos Karamanolis, preşedinte executiv al Bancpost, spune că este destul de greu de anticipat când se va finaliza procesul de vânzare a băncii de­ţinute local de grupul grecesc Eu­ro­bank, în condiţiile în care acţio­na­rii ana­lizează cu atenţie toate soluţiile posi­bile. Totodată, el afirmă că Euro­bank nu vrea să sară nicio etapă şi punctează că cerinţele din zona re­gle­mentării sunt cele care durează cel mai mult.
 
„Vrem să găsim un partener strategic pentru Bancpost, iar procesul care a fost demarat la începutul acestui an de este dirijat în principal de la Atena. Este greu de spus când se va finaliza tranzacţia, trebuie să trecem prin mai multe etape. Etapele din sfera reglementării iau cel mai mult timp“, a declarat pentru ZF Filipos Karama­no­lis. El a preluat conducerea Bancpost în vara anului trecut, fiind al şaselea şef al Bancpost după izbucnirea crizei economice. Karamanolis spune că poziţia de preşedinte executiv al Bancpost i se pare interesantă, având în vedere dimensiunea băncii. Filipos Kara­manolis a mai făcut parte din boardul Bancpost în perioada 2005-2008, când a ocupat poziţia de vice­pre­şedinte executiv.
 
Ţinta Eurobank este să găsească un cumpărător pentru bancă şi divizia de credite de consum şi leasing în termen de un an. Procesul de vânzare poartă denumirea „Florance“ şi este administrat de Mediobanca, cea mai mare bancă de investiţii din Italia, şi HSBC, cea mai mare bancă din Marea Britanie şi una dintre cele mai mari din Europa. Potrivit unor surse din piaţa financiară, intersul pentru achiziţia Bancpost este ridicată, opt investitori strategici şi internaţionali din România şi din străinătate intrând în cursă. Acelaşi surse spun că ofertele nea­n­ga­jante sunt destul de ridicate, peste aşteptările grecilor. Investitorii trebuie să depună ofertele finale până la finalul acestei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO