Bănci și Asigurări

Şeful Bancpost: Există încă suficient spaţiu de creştere pe creditare, în special pe zona de companii

George Georgakopoulos: În următorii ani, tranzacţiile online prezintă un potenţial extraordinar de creştere pe toate segmente de retail.

George Georgakopoulos: În următorii ani, tranzacţiile online prezintă un potenţial extraordinar de creştere pe toate segmente de retail.

Autor: Liviu Popescu

21.01.2016, 00:08 643

George Georgakopoulos, şeful Bancpost, susţine că 2015 a fost primul an în care încrederea mediului de business şi a consumatorilor a început treptat să se consolideze.

Această tendinţă s-a reflectat nu doar în nivelurile crescute de consum şi investiţii, dar şi în cererea de credite, iar evoluţia pozitivă va continua şi în 2016. „Desigur, este încă suficient spaţiu de creştere în special pe zona de companii şi suntem încrezători că această evoluţie pozitivă va continua şi în 2016“, spune Georgakopoulos, aflat la conducerea Banc­post, jucător poziţionat pe locul zece în sistem la finele anului 2014.

Companiile s-au plâns de multe ori că nivelul prea ridicat al dobânzilor şi al comisioanelor reprezintă o piedică în calea accesului la finanţare. Totodată, peste jumătate din firmele care au participat la un chestionar trimestrial realizat de BNR spun că ar lua un credit în lei, indiferent de costul de finanţare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO