Ce spune şeful unei bănci româneşti cu capital grecesc din top zece

Şeful Bancpost: Există încă suficient spaţiu de creştere pe creditare, în special pe zona de companii

21 ian 2016 Autor: Liviu Popescu

George Georgakopoulos: În următorii ani, tranzacţiile online prezintă un potenţial extraordinar de creştere pe toate segmente de retail.

George Georgakopoulos, şeful Bancpost, susţine că 2015 a fost primul an în care încrederea mediului de business şi a consumatorilor a început treptat să se consolideze.

Această tendinţă s-a reflectat nu doar în nivelurile crescute de consum şi investiţii, dar şi în cererea de credite, iar evoluţia pozitivă va continua şi în 2016. „Desigur, este încă suficient spaţiu de creştere în special pe zona de companii şi suntem încrezători că această evoluţie pozitivă va continua şi în 2016“, spune Georgakopoulos, aflat la conducerea Banc­post, jucător poziţionat pe locul zece în sistem la finele anului 2014.

Companiile s-au plâns de multe ori că nivelul prea ridicat al dobânzilor şi al comisioanelor reprezintă o piedică în calea accesului la finanţare. Totodată, peste jumătate din firmele care au participat la un chestionar trimestrial realizat de BNR spun că ar lua un credit în lei, indiferent de costul de finanţare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.01.2016

 
Cuvinte cheie:
Bancpost
, sef
, crestere
, companii
, creditare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide