Bănci și Asigurări

Şeful BCR: Reducerea costurilor înseamnă adaptarea la o realitate care nu poate fi negată

Şeful BCR: Reducerea costurilor înseamnă adaptarea la...

Autor: Razvan Voican

17.12.2012, 13:56 3248

Managementul BCR va începe miercuri negocierile cu sindicatul din bancă în vederea reducerii personalului până la 7.500 de posturi, iar acest obiectiv va trebui acceptat de oricine judecă lucrurile în mod realist, afirmă Tomas Spurny, preşedintele executiv al băncii.

“Nu avem încă un acord, dar cred că îl vom obţine. Cine priveşte lucrurile realist se va gândi că este mai important să fie salvate cele 7.500 de joburi pentru viitor. Sectorul bancar trebuie să se schimbe şi în România, şi oriunde în Europa, şi vedem pieţe unde personalul bancar este redus cu 10-20%. În contextul schimbării regulamentelor şi al mediului dificil nu mai poţi susţine aceeaşi bază de costuri. Este o realitate şi cu cât amâni mai mult recunoaşterea acestei realităţi, cu atât va fi mai greu”, spune CEO-ul BCR.

El a spus că numărul de posturi ar urma să scadă de la 9.100 la 7.500 într-un interval de 12-18 luni pentru îmbunătăţirea eficienţei şi stabilizarea operaţiunilor.

O parte din oameni vor fi mutaţi în zona administrării şi restructurării creditelor neperformate, pentru care a fost aprobată alocarea unui colectiv dedicat de 550 de angajaţi.

Reducerea costurilor vizează şi închiderea de unităţi: de la începutul anului reţeaua BCR a pierdut 45-47 de agenţii, iar săptămâna trecută a fost luată decizia închiderii a încă 64 până la sfârşitul semestrului I. “Sunt sucursale care nu-şi acoperă cheltuielile directe şi nu au potenţial pentru viitor”, a spus Spurny.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO