Bănci și Asigurări

Şeful BCR susţine că economia dă semne de revenire

Autor: Razvan Voican

04.10.2010, 23:58 28

Economia României a început deja să arate semne de revenire, iardin 2011 este de aşteptat o creştere sustenabilă, afirmă DominicBruynseels, CEO al BCR. Prezent la o conferinţă cu investitoriiorganizată de Erste Group - banca-mamă -, el a spus că revenirea vafi susţinută de industrie şi de exporturi. ÑProducţia industrială arevenit deja la nivelurile de dinaintea crizei. Totuşi, cerereainternă rămâne scăzută.

Cea mai mare bancă după active nu întrevede alegeri anticipate pânăîn 2012 şi crede că actuala coaliţie formată din PD-L, UDMR şiindependenţi va continua. De asemenea, BCR consideră că probabilviitorul acord cu FMI pentru care ar urma să înceapă discuţii lunaaceasta va fi de tip preventiv, adică fără trageri de baniperiodice.
Cât priveşte afacerile BCR, Bruynseels spune că banca îşi vamenţine poziţia numărul 1 în programul "Prima casă", unde seapropie de o cotă de 40% cu peste 430 mil. euro şi pentru carepropune ca Guvernul să reducă garanţia la 50% pentru ca băncile săpoată da mai mulţi bani. Printre priorităţile strategice se numărăcontinuarea proiectului de creştere a eficienţei forţei de vânzăridin unităţile de retail, sprijinirea atragerii de fonduri de la UE,încheierea de parteneriate de vânzări cu jucători-cheie pe diferitepieţe, creşterea afacerilor de procesare a cashului pentrucompanii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO