Bănci și Asigurări

Şeful diviziei ECE a UniCredit: „România este una din ţările în care vrem să investim. Vrem să dezvoltăm atât partea de corporate, cât şi pe cea de retail”

Şeful diviziei ECE a UniCredit: „România este una din...

Autor: Claudia Medrega

12.05.2016, 14:35 355

UniCredit Bank se concentrează în România în principal pe segmentul corporate, însă şi portofoliul de retail este în asecensiune, şi va continua să crească ambele portofolii, a declarat la Londra Carlo Vivaldi, şeful diviziei Europa Centrală şi de Est (ECE) a grupului italian.

„România este una dintre ţările în care vrem să investim. În prezent, banca se concentrează în principal pe segmentul corporate. Însă, avem şi un portofoliu de retail în creştere. Vom continua să creştem ambele portofolii”, a spus Carlo Vivaldi, care participă la reuniunea aniversară a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare „Influencing Change. The next 25 years”.

UniCredit Bank România a obţinut în primul trimestru un profit net consolidat de 108,7 mil. lei (24,3 mil.euro), dublu faţă de primul trimestru al anului anterior, în timp ce veniturile operaţionale au urcat cu 5,5%, la  393,3 mil. lei (88,1 mil. euro), potrivit datelor anunţate de bancă. Portofoliul de credite brute, inclusiv finanţările acordate prin leasing, s-a plasat la 24,3 mld. lei (5,4 mld. euro), evoluţia pozitivă a acestuia fiind susţinută în principal de creşterea volumului finanţărilor acordate clienţilor din segmentul companii, a creditelor de consum pentru clienţii persoane fizice, precum şi a finanţărilor prin leasing.

UniCredit este cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est, după reţeaua de sucursale, volumul total al activelor şi diversificarea geografică a operaţiunilor. Grupul activează printr-o reţea de aproximativ 3.000 de sucursale, în 13 ţări, care generează aproximativ un sfert din veniturile sale totale. În ECE, UniCredit deserveşte peste 26.000 de clienţi corporate globali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO