Bănci și Asigurări

Şeful pe România al Kredyt Inkaso preia funcţia de director de investiţii la grup

Andrei Mocanu

Andrei Mocanu

Autor: Anelis Baciu

13.07.2017, 00:07 994

Andrei Mocanu, managing director al diviziei locale a re­cuperatorului de creanţe Kredyt Inkaso, a preluat funcţia de di­rector de investiţii la nivelul grupului polonez, urmând să fie res­ponsabil de dezvoltarea afacerilor în afara Poloniei, intra­rea pe pieţe noi, dar şi de coordonarea investiţiilor stră­ine. Mo­canu îşi va păstra şi funcţia de managing director al com­paniei din România care gestio­nează un por­to­foliu de credite neperformante de 1,2 mld. euro. Portofoliul regional adminis­trat de Kredyt Inkaso ajunge la 2 mld. euro.

„Am în subordine pieţele din Ro­mânia, Bulgaria, Rusia, Croaţia, dar şi pieţe noi precum cea din Grecia şi Italia. Din noua poziţie mă voi ocupa de dezvoltarea afa­ce­rilor în afara Poloniei, intrarea pe pieţe noi şi coordonarea in­vestiţiilor străine“, a explicat Andrei Mocanu.

Achiziţionarea de portofolii noi de credite neper­for­mante şi extinderea businessului în regiune sunt prin­cipalele obiec­ti­ve ale lui Andrei Mocanu odată cu preluarea noii funcţii. Kredyt Inkaso are un buget anual de investiţii de 100 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO