Bănci și Asigurări

Şeful pieţelor financiare din BRD: 2013 ar putea fi anul leului

Şeful pieţelor financiare din BRD: 2013 ar putea fi anul leului

Autor: Razvan Voican

24.12.2012, 00:09 4549

Tendinţa de apreciere a leului devenită vizibilă săptămâna trecută ar putea continua pe parcursul anului viitor, existând condiţiile ca România să fie percepută drept un plasament atractiv pentru investitorii financiari străini, spune Claudiu Cercel, vicepreşedinte executiv pentru pieţele financiare la BRD-SocGen.

"2013 ar putea fi anul leului, inclusiv datorită faptului că orientarea pieţei creditului spre lei va ţine dobânzile stabile, generând randamente interesante pentru străini. Percepţia de stabilitate politică şi ratingul de ţară rezonabil ar putea atrage mai mulţi bani, cu atât mai mult cu cât băncile centrale din SUA şi din zona euro vor continua politica de alimentare a pieţei cu lichidităţi", afirmă Cercel.

Pe de altă parte, el consideră că România trebuie să-şi găsească motoare de creştere economică, neputând miza pe canalul bancar în condiţiile în care 2013 ar putea fi şi mai greu pentru bănci decât a fost 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO