Bănci și Asigurări

Şeful Raiffeisen România: Sunt total de acord că ar trebui să avem un credit mai ieftin în România

Steven van Groningen, Raiffeisen: Sunt total de acord că ar trebui să avem un credit mai ieftin în România

Autor: Adelina Mihai

22.09.2010, 17:41 57

Soluţia pentru o creditare mai ieftină în România este scădereacostului riscului, principalul accelerator al costurilorcreditării, pentru că scăderea activităţii econonice a generat odeterioare rapidă a calităţii portofoliilor bancare, este de părereSteven van Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen BankRomânia.

"Sunt total de acord că ar trebui să avem un credit cât maiieftin în România. Jobul meu nu e să fac în fiecare zi cât mai multprofit pentru acţionariii mei, în cel mai scurt timp posibil,pentru că nu asta este definiţia bancherului. Asta nu înseamnă căîn România nu există practici care trebuie îmbunătăţite. Dacă vremsă avem un credit mai ieftin, trebuie să acţionăm la costurileriscurilor. Costurile finanţării vor creşte oricum, pentru că nu tepoţi aştepta ca o scădere a salariilor să nu genereze crediteneperformmate", a spus Groningen în cadrul unei conferinţeorganizate de Coface.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO