Bănci și Asigurări

Şeful Uniqa: Piaţa românească de asigurări va trece printr-o perioadă foarte dureroasă

Franz Weiler

Franz Weiler

Autor: Anelis Baciu

10.11.2015, 00:07 2759

Piaţa locală de asigurări trece printr-un proces de curăţare şi transformare, însă ce va urma va fi o perioadă mai dureroasă, pentru că asigurătorii care rămân va trebui să suporte costurile celor care ies, consideră Franz Weiler, CEO al Uniqa Asigurări, un jucător de top zece din asigurări.

„Piaţa de asigurări va trece printr-o periodă dureroasă, este o ironie pentru că deja am trecut printr-o perioadă de zece ani de pierderi financiare. Era clar că într-o zi sau alta, mai devreme sau mai târziu modelul folosit în special pe piaţa RCA se va prăbuşi“, a ex­plicat Franz Weiler, exe­cu­tivul austriac în vârstă de 57 de ani aflat de aproape un an la cârma Uniqa. El spu­ne că ie­şirea unor asigurători din pia­ţă va avea ca efect creş­te­rea contri­bu­ţiilor la Fondul de Garantare şi implicit a tarifelor.

„Asigurătorii cu pro­ble­me au făcut manage­ment de cash flow. Şi-au subestimat re­zer­vele şi nu au ţinut cont că des­păgubirile vin din urmă. Este clar că piaţa a ajuns la limită. Realist vorbind, nu văd şanse prea mari de salvare pentru companiile cu probleme prin noi investitori.“

Grupul austriac Uniqa va închide anul cu afaceri de 380 mil. lei, iar revenirea pe profit este estimată pentru 2017. Austriecii au intrat în România în 2008, prin preluarea Unita de la Vienna Insurance Group. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO