Bănci și Asigurări

Şeful VIG: Ne permitem să pierdem cotă de piaţă acum. Asigurările au potenţial şi vom recupera

Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group

Nu vom intra în competiţia pe preţ din sectorul poliţelor auto. Vom continua să creştem partea nonauto. Cred că vom înregistra un profit anul acesta, dar nu va fi un profit spectaculos.

Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group Nu vom intra în competiţia pe preţ din sectorul poliţelor auto. Vom continua să creştem partea nonauto. Cred că vom înregistra un profit anul acesta, dar nu va fi un profit spectaculos.

Autor: Ciprian Botea

14.05.2014, 00:08 345

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG) şi-a propus să obţină anul acesta profit din operaţiunile derulate pe piaţa românească după o „gaură“ de 160 mil. euro în ultimii trei ani, în condiţiile în care aşteptările sunt ca scăderile de două cifre ale afacerilor din perioada de criză să se tempereze.

„Nu mă aştept să mai pierdem din volumul de prime anul acesta, dar dacă se va întâmpla, suntem pregătiţi. Nu vom intra

în com­petiţia pe preţ din sectorul poliţelor auto. Vom continua să creştem partea nonauto. Cred că vom înregistra un profit anul acesta, dar nu va fi un profit spectaculos“, a declarat Peter Hagen, CEO al Vienna In­surance Group.

Austriecii au raportat pentru anul trecut o pierdere brută de 99 mil. euro din operaţiunile derulate pe piaţa românească, unde deţine companiile Omniasig, Asirom şi BCR Viaţă.

Toate cele trei companii au avut pierderi anul trecut, în condiţiile scăderii afacerilor şi restructurării portofoliilor.

Primele subscrise de VIG pe piaţa locală au însumat 364 mil. euro anul trecut, fiind în scădere cu 11% faţă de 2012. Austriecii au pierdut 13 mil. euro din primele subscrise pe asigurări de viaţă comparativ cu 2012, în timp ce scăderea businessului de asigurări generale a fost de 12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO