Bănci și Asigurări

Şeful VIG: Restructurarea nu se termină niciodată. Ajustăm costurile permanent

Peter Hagen. Fotograf: Alexandru Hojda

Peter Hagen. Fotograf: Alexandru Hojda

Autor: Anelis Baciu

26.08.2015, 00:07 742

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) optimizează permanent costurile şi procesele la cei trei asigurători - Omniasig, Asirom şi BCR Viaţă - pe care îi deţine pe piaţa locală, fapt care îl determină pe şeful grupului să afirme că restructurarea nu se termină niciodată. Optimizarea continuă astfel şi după ce în ultimii şapte ani VIG a dat afară jumătate din personal.

„Restructurarea nu ajunge niciodată la final. Nu putem spune că am terminat de optimizat operaţiunile din Ro­mânia, pentru că întotdeauna e loc de îmbunătăţire. Pu­tem însă afirma că în prezent nu sunt motive pentru acţiuni majore, aşa cum s-a întâmplat după 2008“, a afirmat pentru ZF Peter Ha­gen, CEO al VIG.

Grupul austriac a renunţat la 190 de oameni în S1 şi a ajuns astfel la 2.160 de angajaţi pe piaţa locală, la jumătate faţă de finele lui 2008. Cele mai multe acţiuni de restructurare sunt derulate acum la Asirom, compania locală care dă austriecilor cele mai multe bătăi de cap. VIG a subscris pe piaţa locală prime brute în valoare de 194 mil. euro în S1, în creştere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit brut de 3,5 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO