Bănci și Asigurări

Semnale încurajatoare în asigurări la cinci luni: subscrierile au crescut cu peste 4%

Semnale încurajatoare în asigurări la cinci luni:...

Autor: Anelis Baciu

16.07.2015, 00:08 298

Jucătorii din piaţă spun că anul 2015 ar putea marca reluarea unui noi ciclu de creştere în asigurări după ce vreme de şase ani afacerile s-au restrâns.

Companiile locale de asigurări au subscris în perioada ia­nua­rie-mai prime de 3,5 miliarde de lei (787 mil. euro), în creş­tere cu 4,4% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, potrivit unor date pre­zentate de Mişu Negriţoiu, preşedintele Au­torităţii de Supraveghere Financiară (ASF), la o conferinţă ZF care a avut loc săptămâna trecută. Cifrele nu includ re­zultatele companiei Astra Asigurări, aflată în redresare financiară, care nu a transmis încă datele aferente lunilor aprilie şi mai.

„Pe asigurări generale creşterea a venit din vânzarea de autoturisme noi, pentru că leasingul îşi revine, şi dintr-o uşoară creştere a primei medii pe RCA. Pe de altă parte, asigurările de viaţă au avansat pentru că s-au dat mai multe credite ipotecare. În plus, clienţii sunt mai interesaţi de poliţe de viaţă cu componentă investiţională, deoarece dobânzile la depozite nu mai sunt atractive“, a comentat Bogdan Andriescu, preşedintele UNSICAR (asociaţia brokerilor locali).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO