Bănci și Asigurări

Signal Iduna: Piata corporate de asigurari de sanatate este "inghetata"

Signal Iduna: Piata corporate de asigurari de sanatate este "inghetata"

Sanziana Maioreanu: La intrarea pe piata nu ne-am asteptat sa apara acest blocaj financiar

12.02.2009, 00:00 202

Signal Iduna, companie de asigurari de sanatate care a intrat pe piata in urma cu cateva luni, a vandut pana in prezent circa 100 de polite, cea mai mare parte din acestea fiind pentru persoane fizice.

"Pe partea de vanzari individuale lucrurile merg bine, insa piata corporate este inghetata, lucrurile se misca foarte greu. Deocamdata companiile sunt in asteptare si nu au inca o decizie clara daca vor sa cumpere asigurari de sanatate pentru angajati sau nu", spune Sanziana Maioreanu, directorul general al Signal Iduna.
Maioreanu, 40 de ani, a venit la conducerea Signal Iduna, companie a grupului german cu acelasi nume, dupa ce a ocupat pozitia de director comercial si vice-CEO la Interamerican.
Signal Iduna a fost autorizata ca asigurator de viata, dar va vinde in principal asigurari de sanatate.
"Avem incheiate parteneriate cu mai mult de 100 de furnizori de servicii medicale, care ne asigura o acoperire nationala. Acum lucram la acoperirea internationala si probabil ca in doua-trei luni vom putea oferi servicii de spitalizare in Germania", sustine Maioreanu.
Piata asigurarilor private de sanatate este inca putin dezvoltata, desi divrese studii arata ca o astfel de polita ocupa primul loc in topul beneficiilor pe care angajatii si le doresc de la companiile la care lucreaza.
"La intrarea pe piata nu ne-am asteptat sa apara acest blocaj financiar sau sa genereze astfel de reactii. Vanzarile catre persoane fizice merg bine, dar noi contam si pe cele corporate, pentru ca ne-am facut un mix de distributie", explica directorul general al Signal Iduna.
Compania isi vinde produsele prin intermediul a catorva zeci de agenti proprii si prin parteneriate cu brokeri de asigurari.
Printre partenerii asiguratorului pe partea de servicii medicale se numara clinici ca Hiperdia, Sanador, Medsana, Oftapro, Mediclass, Diagnosis sau Bio Terra Med.
Liderul pietei locale de asigurari de sanatate este Eureko (fosta Interamerican), care a vandut pana acum peste 10.000 de polite.
Alti jucatori de pe aceasta piata sunt Allianz-Tiriac, Generali sau BCR Asigurari.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO