Bănci și Asigurări

Sir Suma Chakrabarti, preşedintele BERD, vine azi în România: Politica monetară trebuie să sprijine accesul la finanţare pentru companii, în special pentru IMM-urile din afara Bucureştiului

Sir Suma Chakrabarti, preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

Sir Suma Chakrabarti, preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

Autor: Claudia Medrega

01.02.2016, 00:06 213

Politica monetară ar trebui să sprijine accesul la finanţare pentru companii, în special pentru IMM-urile din afara Bucureştiului, şi pentru clienţii privaţi, pentru a pune creşterea economică pe o bază mai largă şi mai diversificată, spune Sir Suma Chakrabarti, preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, instituţie financiară internaţională înfiinţată la începutul anilor ’90 pentru a sprijini apropierea ţărilor foste comuniste de nivelul de dezvoltare al Occidentului.

Sir Suma Chakrabarti revine astăzi la Bucureşti, urmând să discute cu autorităţile române şi cu partenerii de afaceri. El a fost prima dată în România în 2013.

Una dintre problemele României este faptul că rămâne ţara europeană cu cea mai mare disparitate între regiuni, PIB-ul pe locuitor în cea mai bogată regiune din România, Bucureşti-Ilfov, fiind de circa patru ori mai mare decât nivelul din cea mai sărăcă regiune, Nord-Est. Cea mai mare parte a împrumuturilor, în special în euro, au fost acordate în Bucureşti, iar creditarea IMM-urilor continuă să fie o problemă, în principal în provincie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO