Bănci și Asigurări

Situaţie neobişnuită: Horia Manda, preşedintele boardului Patria Bank, împrumută banca cu 2 mil. euro

Situaţie neobişnuită: Horia Manda, preşedintele...

Autor: Cristina Bellu

01.12.2017, 00:07 5833

Patria Bank, una din băncile mici de pe piaţa locală, formată recent prin preluarea Carpatica de către fosta insti­tuţie nefinanciară Patria Bank, a anunţat săptămâna tre­cută că Horia Manda, pre­şedintele Con­si­liu­lui de Adminis­traţie, va acorda băn­cii un împrumut sub­ordonat în va­loare de 2 mil. euro, având o ma­turitate de şase ani, ram­bursat într-o singură tranşă la sca­denţă.

Este pentru prima dată în România când un şef de bancă ajunge să crediteze banca pe care o conduce. „Creditul urmăreşte conso­lidarea direcţiei de creştere şi îmbună­tă­ţirea continuă a poziţiei în piaţă a Patria Bank, prin angajamentul acţio­narului majoritar şi al echipei de management de a continua proiectele de dez­voltare ale băncii şi de a contribui la procesul de conso­lidare a bazei de capital, în mă­sură să permită creşterea dina­mică asumată în urma proce­sului de fuzi­une“, infor­mează banca.

Operaţiunea reprezintă un prim pas în procesul de consolidare a bazei de capital al instituţiei care urmează a fi susţinut în perioada următoare.

Patria Bank, banca rezultată din fuziunea dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank în luna mai a acestui an, a înregistrat în primele nouă luni ale anului o pierdere netă cumulată de 26,3 mil. lei, un nivel comparabil cu pierderea din primele şase luni ale anului (26,15 mil. lei). Patria Bank este controlată de fonduri de investiţii care sunt administrate de Horia Manda. Manda este unul din cei mai vechi bancheri de investiţii din România.

Capitalizarea bursieră a băncii este de 389,5 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO