Bănci și Asigurări

​Soc Gen, acţionarul BRD, se duce la vale: analiştii au îndoieli în privinţa profitului. Acţiunile au scăzut astăzi cu 13%, cel mai mare declin zilnic din 2011 încoace

​Soc Gen, acţionarul BRD, se duce la vale: analiştii...

Autor: Liviu Popescu

11.02.2016, 12:23 1769

Societe Generale, a doua bancă din Franţa după valoarea activelor, a raportat profitul pentru trimestrul patru din 2015, care a ratat estimările analiştilor, ceea ce a dus la o diminuare a acţiunilor cu 13% la Bursa de la Paris. Astfel, declinul acţiunilor Soc Gen de astăzi de la Paris a fost cea mai mare scădere într-o singură şedinţă din noiembrie 2011 încoace.

Pe Bursa de la Paris, acţiunile Soc Gen erau tranzacţionate la 27 euro în această dimineaţă. De la începutul acestui an, acestea au pierdut 36% din valoare, scrie Bloomberg.

SocGen a anunţat astăzi un profit net de 4 miliarde de euro pe 2015.

Venitul net raportat de grup a crescut la 656 mil. euro, faţă de un câştig de 549 mil. euro în aceeaşi perioadă din anul precedent, dar chiar şi în aceste condiţii a ratat estimările analiştilor.

Frederic Oudea , care conduce Societe Generale, a semnalat că banca ar putea să aibă probleme în atingerea obiectivului de profitabilitate şi în acest an din cauza “turbulenţelor” care includ costuri de finanţare la minime istorice şi pieţe financiare volatile. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO