Sorin Mititelu, CEO al BCR Asigurări de Viaţă: Asigurările sunt percepute în România mai degrabă ca obligaţii decat ca soluţii necesare

27 feb 2017 Autor: Claudia Medrega

Sorin Mititelu, CEO al BCR Asigurări de Viaţă: Asigurările de imobile sunt la aproape 2 milioane, dacă luăm în calcul atat asigurările voluntare de locuinţe, cat şi pe cele obligatorii PAD

Asigurările de viaţă sunt o piaţă relativ mică şi nu sunt în prim-plan pentru că, în general, asigurările sunt percepute în Romania mai degrabă ca nişte obligaţii decat ca nişte soluţii necesare, iar cea mai mare parte a pieţei asigurătorilor se adresează produselor obligatorii de tip RCA şi PAD, susţine Sorin Mititelu, CEO al BCR Asigurări de Viaţă.

"Dacă ar fi să ne uităm, cea mai parte a pieţei asigurărilor se adresează acelor produse obliga­torii de tip RCA şi PAD. Dacă le dăm la o parte, rămanem cu foarte puţin. Chiar şi asigu­rările de persoane, cele legate de credite, sunt percepute ca obligatorii, impuse de către bănci atunci cand acordă creditul", a declarat şeful BCR Asigurări de Viaţă la o conferinţă organizată de Finmedia la Predeal.

El a arătat că romanii şi-ar putea permite un pachet minim de asigurări de persoane de aproximativ 200 de lei/lună (din care 178 lei/lună pentru partea de protecţie), efortul financiar reprezentand circa 10% dintr-un salariu mediu net de 2.104 lei (salariu mediu brut de 3.000 de lei), în baza contextului economic din prezent. Pachetul minim de protecţie pe care şi-l poate permite un roman ar include asigurarea de sănătate de 100 lei/lună, asigurarea de viaţă la o valoare medie a creditului de 40.000 euro de 70 lei/ lună şi asigurarea accidente persoane de 100 lei/an (8,33 lei/lună), în opinia şefului BCR Asigurări de Viaţă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.02.2017

 
Cuvinte cheie:
bcr asigurari
, asigurari
, mititelu
, ceo
, obligatii
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide