Bănci și Asigurări

Ce spun consultanţii din Big 4 despre taxarea câştigurilor din criptomonede. Legislaţia fiscală românească nu tratează impozitarea câştigurilor din tranzacţii cu criptomonede, iar vidul legislativ induce riscuri

În România,  singurul lucru cert este că tranzacţiile cu monede virtuale nu fac obiectul taxării cu TVA, datorită unei decizii a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din 2015.

În România, singurul lucru cert este că tranzacţiile cu monede virtuale nu fac obiectul taxării cu TVA, datorită unei decizii a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din 2015.

Autor: Claudia Medrega

05.02.2018, 00:08 2224

♦ Reprezentanţii autorităţilor, specialiştii din fiscalitate şi din IT ar trebui să discute problema reglementării tranzacţiilor privind criptomonedele ♦ Deocamdată, autorităţile din România nu au arătat vreo intenţie de a interveni în această zonă ♦ Câştigurile din tranzacţii cu criptomonede pot fi încadrate la venituri din alte surse.

Criptomonedele nu sunt reglementate şi nu există nici legislaţie fiscală specifică care să adreseze taxarea veniturilor generate prin minare, tranzacţionare sau schimb, vidul legislativ generând unele riscuri şi pentru investitorii în criptomonede.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO