Bănci și Asigurări

Ce spunea Ghizzoni, care a demisionat de la şefia UniCredit Group, pentru ZF în vara anului 2015: Simţim că este nevoie să investim mai mult în mobile banking în România, trebuie să fim puternici pe internet banking

Ce spunea Ghizzoni, care a demisionat de la şefia...

Autor: Liviu Popescu

25.05.2016, 11:29 466

Federico Ghizzoni, care tocmai a demisionat în această dimineaţăă de la şefia grupului UniCredit, unul dintre cele mai puternice conglomerate bancare europene, spunea pentru Ziarul Financiar că grupul intenţionează să investească mai mult în digital banking pe piaţa locală.

„Nu vorbesc despre deschiderea de noi sucursale. Dacă este nevoie să deschidem 10 sau 20 de unităţi, vom face acest lucru. Simţim că este nevoie să investim mai mult în mobile banking, trebuie să fim puternici pe internet banking. Trebuie să ne uităm la informaţie, să ne adaptăm şi să o transmitem mai departe sub formă de business. Vom vedea câte sucursale deschidem în următorii ani, acest lucru nu este o problemă”, spune Ghizzoni în mai 2015 pentru ZF.

Ghizzoni, 60 de ani, care a preluat conducerea grupului UniCredit în 2010, s-a aflat în mai 2015 la Bucureşti pentru aniversarea de zece ani a diviziei de servicii UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Ghizzoni mai fusese în România în luna aprilie din 2014, iar atunci promitea că o să revină întrucât vede aici potenţial de creştere.

Citiţi aici întreg interviul realizat de ZF cu Ghizzoni, care tocmai a demisionat de la şefia UniCredit Group, cu active de 1,2 miliarde de euro:

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/seful-grupului-unicredit-trebuie-sa-transformam-informatia-in-business-sa-mergem-spre-digital-banking-14341371

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO