Bănci și Asigurări

Steven van Groningen, CEO: Raiffeisen Bank: Pe termen lung nu va mai fi loc pentru multe bănci universale şi atunci se va înteţi lupta pentru cotă de piaţă, în sensul corect

Steven van Groningen, CEO: Raiffeisen Bank: Pe termen...

Autor: Claudia Medrega

22.09.2017, 12:20 26623

♦ Băncile din Romania trebuie să facă din nou din banking un business respectabil, încrederea fiind importantă, iar a doua provocare este ca sistemul bancar să se schimbe din punctul de vedere al tehnologiei  avand în vedere că suntem într-o eră digitală şi o eră a reglementărilor, susţine Steven van Groningen, preşedinte & CEO al Raiffeisen Bank.

"Pe termen lung nu va mai fi loc pentru un număr mare de bănci universale şi atunci se va înteţi lupta pentru cotă de piaţă", apreciază şeful Raiffeisen Romania.

"Cred că principala provocare pentru băncile din Romania se rezumă la faptul că, practic, trebuie să facem din nou din banking un business respectabil. Este o provocare extrem de importantă, pentru că dacă nu există un anumit nivel de încredere este foarte greu pentru sistemul bancar să joace rolul pe care îl are în societate. A doua provocare este ca sistemul bancar să se schimbe din punctul de vedere al tehnologiei  - suntem într-o eră digitală şi o eră a reglementărilor. Pe termen lung nu va mai fi loc pentru un număr mare de bănci universale şi atunci se va înteţi lupta pentru cotă de piaţă, în sensul corect şi sănătos al cuvantului", a declarat şeful Raiffeisen Bank pentru Anuarul Financiar 2017 realizat de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO