Bănci și Asigurări

Străini au adus aproape 5 mld. euro în titluri de stat româneşti, ponderea ajungând la 18% din total

Străini au adus aproape 5 mld. euro în titluri de stat...

Autor: Claudia Medrega

03.12.2015, 00:06 156
Intrările de investiţii străine de portofoliu pe piaţa titlu­rilor de stat s-au menţinut la un nivel ridicat în acest an, pon­derea deţinerilor străinilor în totalul portofoliului de datorie publică internă ajungând în septembrie la 18%, cu toate că au existat oscilaţii de sentiment induse de diferite evoluţii conjuncturale la nivel internaţional sau local.
 
Investitorii străini aveau la sfârşitul lunii septembrie un portofoliu de titluri de stat în lei şi în euro în valoare de 21,3 mld. euro, reprezentând 18% din total, ponderea fiind în uşoară scădere faţă de nivelul de la începutul anului, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor.
 
Din titlurile de stat denominate în lei, străinii aveau la sfâr­şitul lunii septembrie un portofoliu de 19,4 mld. lei, repre­zen­tând 18,1% din total. Pe de altă parte, deţinerile nere­zidenţilor de titluri în euro emise pe piaţa locală au ajuns la 435 mil. euro (17,4%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO