Bănci și Asigurări

Subscrierile Carpatica Asig s-au restrâns cu 9%, la 393 mil. lei în septembrie

 Liviu Stoicescu, directorul general al Carpatica ASig

Liviu Stoicescu, directorul general al Carpatica ASig

Autor: Anelis Baciu

17.11.2015, 00:00 177

Carpatica Asig, companie aflată în procedură de redresare financiară, a vândut poliţe de asigurări în valoare de 393 milioane de lei în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an, în scădere cu circa 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe de altă parte, despăgubirile achitate au avansat cu 11% şi au totalizat 284 milioane de lei.

„Evoluţia subscrierilor este una pe care ne-am asumat-o, în contextul în care ne concentrăm atenţia spre două obiective strategice - diversificarea portofoliului, prin introducerea unor noi linii de asigurare non-auto şi reaşezarea activităţii de management al daunelor“, a declarat Liviu Stoicescu, directorul general al asigurătorului. Potrivit acestuia, Carpatica Asig plăteşte zilnic daune de 2,5 milioane de lei şi nu înregistrează restanţe la plata despăgubirilor. La începutul lunii noiembrie asigurătorul a plătit două daune în contul vătămărilor corporale, acoperite de o poliţă auto obligatorie, cu o valoare cumulată de 1,3 mil. euro.

ASF a deschis procedura de redresare financiară pe bază de plan la Carpatica Asig, companie controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea anul trecut, deoarece indicatorii de lichiditate şi solvabilitate ai companiei erau sub limitele minime legale. Asigurătorul are nevoie de o infuzie suplimentară de capital de  410 mil. lei (92 mil. euro), iar până la 15 decembrie trebuie să atragă un investitor care să vină cu capitalul necesar. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO