Bănci și Asigurări

Surpriză: Marfin Bank România este aproape să ajungă pe mâinile unor bancheri de investiţii de la Londra

Surpriză: Marfin Bank România este aproape să ajungă...

Autor: Cristian Hostiuc

27.06.2017, 21:03 6343

Marfin Bank România, scoasă la vânzare de către Fondul de Rezoluţie din Cipru, este aproape să fie preluată de un consorţiu de la Londra, format din Duet Private Equity şi Argo Capital Management, conform unor surse de pe piaţa bancară.

Fondul de Rezoluţie din Cipru a preferat oferta bancherilor de investiţii de la Londra în faţa celorlalte oferte, a adăugat sursa citată. În discuţie au mai fost şi cu Expobank din Cehia, în spatele căruia se află un investitor rus. Expobank a cumpărat peraţiunile Marfin din Serbia.

Marfin Bank România a fost scoasă a doua oară la vânzare, după ce prima tentativă cu Bank of Beirut din 2015-2016 a eşuat.

Fondul de Rezoluţie din Cipru trebuie să vândă sucursale Marfin din afară, ca parte a programului de salvare a băncilor cipriote lovite de criza turcească.

Duet Private Equity şi Argo Capital Management sunt specializaţi pe pieţele emergente.

Dacă Marfin va ajunge pe mâinile bancherilor de investiţii de la Londra, trebuie şi aprobarea BNR, care vrea să se rezolve cât mai repede situaţia băncii de la Bucureşti.


Marfin Bank România are active de aproape o jumătate de miliard de euro, cu o cotă de piaţă de sub 1%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO