Bănci și Asigurări

Tarifele de referinţă pentru asigurarea RCA sunt în medie cu 13% mai mici decât cele maxime. Tarifele de referinţă vor intra în vigoare de vineri şi vor avea caracter orientativ

Tarifele de referinţă pentru asigurarea RCA sunt în...

Autor: Anelis Baciu

18.05.2017, 00:05 334
Tarifele de referinţă pentru asigurarea auto obligatorie (RCA) care vor intra în vigoare de vineri sunt în medie cu circa 13% mai mici decât tarifele maxime care au fost valabile în ultimele şase luni, potrivit cifrelor prezentate ieri de Auto­ri­tatea de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Astfel, persoanele fizice pot achiziţiona poliţa RCA pe un an la un tarif cuprins între 506 lei şi 2.718 lei, preţul variind în funcţie de vârsta clientului şi capacitatea cilindrică a autoturis­mu­lui. De exemplu, pentru un şofer cu vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani care deţine un autoturism cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 centimetri cubi tariful de referinţă pentru poliţa RCA va fi de 506 lei pe an, cu 17% mai puţin decât tariful maxim.
 
Pe de altă parte în cazul transportatoriilor tariful de referinţă pentru un camion cu masa de peste 16 tone este de 7.314 lei pe an, cu 3% mai puţin decât tariful maxim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO