ASIGURĂRI

Tendinţe 2017. Marea oportunitate pentru piaţa de asigurări în 2017: echilibrarea structurii prin vânzări mai mari de poliţe non-auto

4 ian 2017 Autor: Anelis Baciu

Asigurările, o piaţă de două miliarde de euro, au în faţă tot un an dificil ca urmare a mo­dificărilor legislative care au avut loc anul trecut pe linia RCA, însă partea bună a acestor schim­bări ar putea consta în determinarea asigurătorilor să pună în practică cu mai mult interes strategiile de di­ver­si­fi­care a businessurilor pe segmentul poliţelor facul­ta­tive. Alături de diversificare, prin­cipalele ten­dinţe vor fi continuarea creş­terii vân­ză­ri­lor de asigurări de sănă­ta­te, ma­jo­rarea tarifelor la RCA în a do­ua parte a anu­lui, dar şi slă­birea pute­rii brokerilor în piaţă.
 
 
♦ Limitarea creşterii subscrierilor pe linia RCA şi schimbare de focus spre piaţa non-auto din partea asigurătorilor
 
Creşterea vânzărilor şi în afara sferei poliţelor auto obli­gatorii (RCA) va fi una dintre principalele direcţii strategi­ce pe care companiile de asigurări vor în­cer­ca să le implementeze în acest an. Reuşita aces­tei stra­tegii nu depinde însă numai de pro­mo­va­rea mai intensă a poliţelor facultative de către asigu­ră­tori şi de tarife reduse, ci şi de interesul şi ce­rerea popu­laţiei. Cert este însă că bună parte din jucă­to­rii rămăşi în piaţă şi-au dat seama că nu îşi mai pot permite să rămână captivii segmentelor de asigurare tradiţio­na­le care generează pierderi mari şi ţin piaţa de profil pe loc. Este de aşteptat ca asigurătorii să meargă mai mult pe poliţe facul­ta­ti­ve şi produse corporate, mai ales dacă şi pro­iec­tele legate de dezvoltarea infrastructurii se vor dezgheţa.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.01.2017

 
Cuvinte cheie:
piata
, asigurari
, polite
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide